Solution Focus Coaching și Agile

SOL World CEE

Am fost plăcut surprins la primele întâniri de organizare pentru SOL World CEE să aflu despre specialiști la intersecția dintre agile și Solution Focus. SOL World CEE, în traducere neoficială „Conferința de Solution Focus Coaching din Europa Centrală și de Est” va avea loc între 1 și 3 noiembrie la Timișoara.

Continue reading →

Comunitate, reziliență urbană și artere verzi/albastre ale orașului

Dezvoltarea durabilă și sănătoasă e un concept care poate părea străin în țara noastră la momentul prezent. Tocmai de aceea am participat din curiozitate la câteva întâlniri ale inițiativei Resilience Lab Timișoara.

Teodora și Loredana, cofondatoarele acestui grup au facilitat întâlnirea unor oameni din domenii conexe dar diverse, interesați de conceptul de rezilieță urbană. Tema mi se pare fascinantă și rezonează cu conceptul anti-fragile descris de Nicholas Nassim Taleb.

Continue reading →

De ce să participăm la întâlnirile comunităților locale

Azi am participat împreună cu câțiva colegi pasionați de Solution-Focused coaching la o întâlnire foarte faină în care am discutat subiecte legate de comunitatea locală de coaching, activitatea de coach, certificare și ne-am propus proiecte viitoare comune.

Îmi place tipul ăsta de întâlnire și când am ocazia particip la meetup-uri pe diverse teme, de la hobby la întâlniri tehnice. Iată de ce cred că e util să participăm la întâlniri ale comunităților locale:

Continue reading →