Solution Focus Coaching și Agile

SOL World CEE

Am fost plăcut surprins la primele întâniri de organizare pentru SOL World CEE să aflu despre specialiști la intersecția dintre agile și Solution Focus. SOL World CEE, în traducere neoficială „Conferința de Solution Focus Coaching din Europa Centrală și de Est” va avea loc între 1 și 3 noiembrie la Timișoara.

Petra Müller-Demary, inițiatoarea conferinței de la București din 2016 și a celei de la Timișoara mi i-a prezentat pe Roy Marriott  și Ian Peatey. Am discutat într-un video call despre experiențele noastre cu agile și ce contribuții poate avea Solution-Focused Coaching într-un mediu agile.

Peer Coaching Group

Apoi am participat la 2 video conferințe ale unui grup de peer coaching și dezvoltare SF din Germania, Elveția și Austria cu care am povestit despre experiența mea agile „din tranșee”. Acolo l-am cunoscut și pe Klaus Schenck care va prezenta la Timișoara chiar pe tema „SF meets Agile„.

Sper să reușim să creăm la nivel local în cadrul grupului Solution Focus în Timișoara ce am avut plăcerea să cunosc în acest grup de sharing.

Grupul Solution Focus și Agile

Azi dimineață am avut o discuție cu practicieni SF din mai multe țări despre asta, cu experiență în ambele domenii.

O concluzie interesantă ce a reieșit este faptul că un coach Solution-Focused care lucrează cu echipe, persoane sau organizații agile are nevoie să fie familiar cu conceptele și vocabularul agile pentru a putea înțelege contextul și pentru a avea credibilitate.

De asemenea, agile coaches pot beneficia în urma unei formări Solution Focus.

Dacă aveți experiență în ambele domenii și doriți să vă alăturați conversației, vă încurajez să vă veniți în grupului Solution Focus and Agile inițiat de Roy.

Solution Cafe

În următoarea perioadă doresc să organizez câteva evenimente gratuite Solution Cafe pentru a promova conferința din toamnă. Dacă vă interesează să aflați când se întâmplă vă invit să vă înscrieți la newsletter.

Ce v-ar interesa să aflați despre Solution Focus și Agile? Ce experiențe aveți legate de ele?

Photo by Paul Skorupskas on Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.