De ce să participăm la întâlnirile comunităților locale

Azi am participat împreună cu câțiva colegi pasionați de Solution-Focused coaching la o întâlnire foarte faină în care am discutat subiecte legate de comunitatea locală de coaching, activitatea de coach, certificare și ne-am propus proiecte viitoare comune.

Îmi place tipul ăsta de întâlnire și când am ocazia particip la meetup-uri pe diverse teme, de la hobby la întâlniri tehnice. Iată de ce cred că e util să participăm la întâlniri ale comunităților locale:

1. Informații

De multe ori participăm la o întâlnire pentru că ne atrage subiectul prezentat și ne dorim să aflăm mai multe despre el. De obicei persoanele care prezintă la o întâlnire sunt pasionate de subiectul respectiv și au un focus pe el de ceva timp. Astfel putem afla despre noi surse de informație, evenimente, publicații, cărți, autori și alte subiecte interesante.

Dacă ai cunoștințe despre subiectul discutat poți avea prezentări sau contribuții valoroase pentru ceilalți participanți.

2. Interacțiune

Crearea unei rețele personale sau profesionale de contacte e un alt motiv pentru care merită să participăm la astfel de întâlniri. Din astfel de contacte se pot naște multe oportunități.

De multe ori găsim interese complementare, întâlniri organizate de firme sau alte organizații interesate de a recruta sau a colabora cu specialiști dintr-un anumit domeniu, ceea ce poate fi o oportunitate de a te face cunoscut sau de a vedea ce se caută pe piață.

Să ne reconectăm la oameni cunoscuți e de multe ori plăcut și interesant, aflăm noutăți despre activitatea și interesele lor.

3. Autocunoaștere

Ne dăm seama mai bine dacă ne place un subiect sau un domeniu nou pe care vrem să-l abordăm cunoscând oameni din domeniu.

Dacă pentru o perioadă nu am activat într-un anumit domeniu și dorim să ne reconectăm la el, poate fi o bună oportunitate de a-l redescoperi prin a participa la o întâlnire. Ne vom aminti ce ne-a atras la el într-un mod natural.

E de asemenea valoros să ne calibrăm nivelul și cunoștințele și să ne poziționăm mai realist legat de subiect.


Unde găsim astfel de întâlniri? Meetup.com, evenimente Facebook, grupuri Facebook, spații de cowork, asociații, afișiere, alte site-uri, etc.

Nu găsești un grup local pe o temă care te interesează? Preia inițiativa și organizează o întâlnire!

Am participat cu plăcere în ultimul timp la următoarele întâlniri:

Photo by Kevin Curtis on Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.