Cum să trăim mai mult

Slăbit, mers la sală, băut destulă apă, mai puțin stres… știm cu toții povestea, dar nu despre asta vreau să-ți vorbesc.

Răspunsul este… SĂ CĂLĂTORIM! Dacă trăim mai multe experiențe timpul va părea mai lung. În plus, facem mai multă mișcare în timp ce vizităm. Călătoria noastră spre Maroc a durat doar două luni și jumătate dar ni s-a părut că a durat un an întreg. Paradoxal, timpul nu trece ca atunci când eram la școală la o materie plictisitoare iar ora nu se mai termina. Acum zilele trec repede, sunt pline de oameni, locuri, sunete și mirosuri interesante.

Învățăm mult, cunoaștem oameni noi și realizăm că nu suntem centrul universului. Lumea e foarte mare și de-abia așteaptă să fie descoperită.

Parcă te văd dând din cap dezaprobator spunând „dar Cristi, eu nu pot să plec pur și simplu și să renunț la job cum ai făcut tu”. Poate că e adevărat. Ce-ar fi să explorezi timp de câteva ore o parte a orașului în care n-ai mai fost demult? Sau să faci o plimbare în parc?

Noah Kagan vorbește despre BDE (Best Day Ever – cea mai faină zi) în podcast-ul lui. Care-i ideea: merge cu câțiva prieteni pe biciclete la un bar și bea ceva. După aceea întreabă barmanul unde să meargă sau ce să viziteze. Dacă li se pare interesant acceptă provocarea și ciclul se repetă. E o modalitate faină de a încerca ceva neplanificat, interesant și provocator.

Care e ideea ta de a face o zi sau câteva ore mai interesante? Lasă un comentariu mai jos și o voi include în articol.

2 Comments

  1. Din punctul meu de vedere, cele mai interesante ore sau zile sunt cele pe care le dedicăm celorlalți, în special celor care au nevoi și probleme. Avem de exemplu în Timișoara Azilul de noapte, de pe Brâncoveanu, unde sunt primiți oamenii străzii și unde oricine poate ajuta voluntar la primirea, cazarea sau chiar servirea mâncării pentru oamenii fără adăpost. Sunt atât de multe ONG-uri prin intermediul cărora îi putem ajuta pe cei din jurul nostru, și fiecare se poate implica acolo unde simte o chemare. Eu m-am bucurat recent să pot ajuta câteva fete pe care nu le cunoșteam să se apuce de alergat, iar pentru ele asta a fost o revelație. Așa cum spunea N. Steinhardt, dăruind vei dobândi! (chiar și timp…)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.